V soboto na Golovcu ogrevanje za 20chocolate Downhill Cup

Tekmovalci v spustu bodo točke za slovenski pokal 20chocolate Downhill Cup letos zbirali na petih dirkah. “Dirka 0”, bolj sproščeni uvod v serijo, pa bo že to soboto, 25. marca, na ljubljanskih Golovec trails!

Prestavljeno na 8. april!

Dober mesec pred uvodno dirko konec aprila v Kamniku bodo spustaši svojo formo in opremo preizkusili na krajši progi na Golovcu v Ljubljani. Prireditelj dogodka Golovec trails test day je Športno društvo Golovec trails. Proga na vzhodnem delu Golovec trails bo dolga približno 800 metrov z višinsko razliko približno 110 metrov. Označena bo šele na dan dogodka, objavljena pa dan prej.

Proga bo odprta od 10. do 15. ure, v tem času pa bodo udeleženci lahko opravili poljubno število voženj. Časomerilna služba bo merila čase vseh voženj v tem času, za razvrstitev pa bo štel seštevek dveh najboljših dosežkov vsakega tekmovalca.

“Proga je primerna za vsa kolesa, tako za enduro kot tudi za kolesa za spust,” pravi vodja tekmovanja David Ivartnik. To bo torej priložnost tako za ljubiteljske kolesarje kot za najhitrejše v enduru in spustu, da preizkusijo svojo hitrost ob začetku sezone. Pa tudi gledalci ob progi bodo imeli kaj videti.

Baza prireditve bo sicer pri hotelu Urban Ring Ljubljana na drugi strani Dolenjske ceste, tam bodo tudi parkirišče, prijavna služba, časomerilna služba in razglasitev.

Prijave so odprte do četrtka zvečer.

Razpis

20chocolate Downhill Cup najdete na Facebooku in Instagramu.