Naj se dirkanje v spustu začne! DH Peca in DH Sor’ca

Ta konec tedna, v soboto, 1. julija, se končno začenja zares! Po aprilski »testni« dirki na Golovcu se slovenski pokal v spustu 20chocolate Downhill Cup začenja na Peci.

Prvi DH Peca bo potekal na sveže zgrajeni progi v parku MTB Zone Bikepark Petzen. Dirka bo štela tudi za avstrijski pokal auner Austrian Gravity Series, torej bo partnerski dogodek, kakršnega smo v zadnjih dveh letih že videli na Kopah. To bo druga letošnja dirka avstrijske serije, na prvi konec maja v parku Königsberg je med člani zmagal Jan Cimperman (MTB Trbovlje).

Nova proga

Nova proga, ki jo je zgradil nekdanji tekmovalec Peter Mlinar, zdaj član ekipe parka na Peci, poteka v srednjem delu parka. Dolga je 2000 m z višinsko razliko 300 m in vključuje nove gozdne odseke, hitre dele na smučišču ter odsek enduro proge EWS. Prava proga za spust, ki terja namensko kolo za spust. Cilj je pri koči Emmi’s Mosthütte, kakih 20 min hoda (1,4 km) od parkirišča pri spodnji postaji gondole na Peco, kjer bo tudi prijavna služba.

dh peca petzen

Sicer pa nič ne pove o progi toliko kot spodnji posnetek, ki ga je na sveži progi že naredil avstrijski tekmovalec Nico Ofner. Minuli konec tedna je bila namreč proga že odprta za spoznavanje. Možnost treninga bo zopet v petek, 30. junija. V soboto se bo po uradnem treningu razvrstitvena vožnja začela ob 14. uri, finalna pa ob 16.30.

Prijave so odprte do četrtka zvečer.

Obeta se tudi spremljevalna vodena kolesarska tura v okviru programa Gremo na kolo! Za podrobnosti sledite objavam na družbenih kanalih.

Že teden in dan pozneje pa na Soriški planini sledi druga dirka serije 20chocolate Downhill Cup, hkrati letošnje državno prvenstvo v spustu – DH Sor’ca 2023!

Več informacij o dirki DH Peca 2023, razpis in povezava na prijave

Več informacij o dirki DH Sor’ca 2023, razpis in povezava na prijave