Hrvaška DH klasika čaka na tekmovalce serije 20chocolate DH Cup

Serija v spustu 20chocolate Downhill Cup se po dveh julijskih postankih naslednji konec tedna nadaljuje na Sljemenu nad Zagrebom.

dh sljeme

Po “testni” dirki na Golovcu ter dirkah na Peci in Soriški planini – slednja je bila tudi državno prvenstvo – se slovenski pokal v spustu 20chocolate Downhill Cup naslednjo nedeljo, 24. oktobra, nadaljuje na Hrvaškem. Prizorišče bo tisto, ki so ga lani po 17 letih obudili za zaključek sezone: proga DH Legends čez smučišča in gozdove na severnem pobočju Sljemena nad Zagrebom.

To bo tudi letošnje državno prvenstvo Hrvaške v spustu, ob dirki evropskega pokala na Lošinju edina letošnja uradna dirka v spustu na Hrvaškem.

luka berginc
Lanski zmagovalec Luka Berginc, fotko Duško Simić

Legende spusta

S približno 1900 m dolžine in z višinsko razliko 270 m proga ni med daljšimi, pa še hitre odseke ima. In ko nanjo spustiš dvakratnega slovenskega prvaka Luka Berginca, dobiš čas minute in 45 sekund, zmagovalni čas lanske dirke.

Ekipa DSR – Bike Park Sljeme pod vodstvom veterana hrvaškega spusta Nina Ružičke bo “dirkališče” gotovo spet dobro pripravila in DH Sljeme 2023 se bo lahko začel!

Sedežnico je žal poškodovalo poletno neurje, ki je povzročilo tudi veliko dodatnega dela pri urejanju proge, tako da bo prevoz na start s kombiji.

Galerija s priprave proge

Lanski ogled proge z Davidom Ivartnikom in Ažbetom Kalinškom

Spored

Dirka je enodnevna s treningom v nedeljo dopoldan od 9.15 do 13. ure, razvrstitveno vožnjo od 13.30 in finalom od 15.30.

Vožnja po progi je možna dan prej, za prevoz na start so obvezne rezervacije mest.

Prijave so odprte do vključno petka pred dirko.

Vse podrobnosti na strani dirke in v pripetem razpisu.

Tu najdete tudi informacije o namestitvi na Sljemenu.

Ne bo zadnja!

Pozor, to ne bo zadnja dirka serije 20chocolate Downhill Cup v sezoni 2023. Pripravite se še za eno jesensko dirko, več informacij kmalu.

Iz zgodovine

Kot zanimivost si lahko ogledate vrstne rede z Olympus Downhilla (UCI C1) leta 2005, zadnje izvedbe “stare dobe”, ko sta zmagala Avstrijka Petra Bernhard in Čeh Vlastimil Hynčica, Luka Novak je bil drugi.

In nekaj fotografij …

Razpis DH Sljeme 2023